Педагогіка дошкільна : силабус навчальної дисципліни для здобувачів вищої освіти спеціальності А2 Дошкільна освіта - Донченко, Ольга Сергіївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
У силабусі навчальної дисципліни «Педагогіка дошкільна» представлено мету, завдання, зміст та структуру курсу, спрямованого на формування професійних компетентностей майбутніх фахівців у галузі дошкільної освіти. Розкрито основні теоретичні засади виховання, навчання та розвитку дітей раннього і дошкільного віку, особливості організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. Визначено методи навчання, систему оцінювання, програмні результати та компетентності, яких мають досягти здобувачі вищої освіти. Особливу увагу приділено сучасним підходам до виховання, ролі ігрової діяльності, інклюзивній освіті та формуванню гармонійно розвиненої особистості дитини.
Силабус