Особливості хронотопу в натюрморті: інтермедіальний аспект - Харлан, Ольга Дмитрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті з’ясовуються особливості хронотопу натюрморту в інтермедіальному аспекті: звертається увага на особливості натюрморту в живописі та літературному тексті. Жанр натюрморту, трансформуючись із традиційного живописного, образного у словесний, набуває кількох значень: як власне екфраза (опис художнього полотна натюрморту); гіпотипоза (словесний натюрморт); використання на рівні номеносфери (обігрування терміну “мертва природа”).
Keywords: трансформація жанру; хронотоп; хронотоп; натюрморт; семіотика; номеносфера