Виховання толерантності здобувачів початкової освіти на уроках літературного читання - Попова, Ольга Іванівна; Лесик, Анжеліка Сергіївна (FOP Marenichenko V.V., Dnipro, Ukraine, 2022)
У тексті розглядається проблема формування толерантності у молодших школярів в сучасному освітньому контексті. Зазначено, що ця проблема є об'єктом досліджень таких наукових галузей, як філософія, психологія та педагогіка. Автори аналізують різноманітні підходи до розуміння толерантності та наводять приклади робіт відомих вчених у цій сфері. Зокрема, звертається увага на значення виховання толерантності в молодшому шкільному віці та недоліки в практичній реалізації цього процесу. Автори пропонують різні методи, які можуть сприяти формуванню толерантності, зокрема через літературне читання та інші активності на уроках. Результати дослідження вказують на важливість підходів, спрямованих на індивідуальні особливості та умови соціалізації учнів для успішного формування толерантного ставлення.
Keywords: Толерантність; молодші школярі; літературне читання; соціалізація; емоційний розвиток