Інтеграція стратегій управління конфліктами в процес управління організаційними змінами - Леміш, Катерина Михайлівна; Близнюк, Дар`я Павлівна (Національний університет «Одеська політехніка», 2025)
Розглянуто інтеграцію стратегій управління конфліктами в процес управління організаційними змінами. Обґрунтовано, що зміни підвищують імовірність виникнення конфліктів, які можуть впливати на ефективність трансформацій. Проаналізовано основні стратегії конфлікт-менеджменту та наголошено на важливості превентивних підходів, ефективної комунікації й залучення персоналу. Доведено, що поєднання управління змінами та конфліктами сприяє зниженню опору й формуванню адаптивної організаційної культури.
Keywords: управління конфліктами; організаційні зміни; конфлікт-менеджмент; управління персоналом; організаційна культура