STEM-освіта та основи робототехніки в початковій школі : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 н. р., рівень вищої освіти магістр - Нестеренко, Марина Миколаївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Метою викладання навчальної дисципліни «STEM-освіта та основи робототехніки в початковій школі» є формування в здобувачів вищої освіти ключових навичок та компетенцій, необхідних для впровадження STEM-підходу на уроках у початковій школі. Дисципліна передбачає ознайомлення студентів з основами технічних знань; розвиток їхнього критичного мислення, творчості та інноваційності, а також вміння використовувати сучасні технології та робототехніку для підвищення ефективності освітнього процесу. Окремий модуль передбачає розвиток у майбутніх учителів навичок мотивації молодших школярів до вивчення науки, техніки, інженерії та математики, для їхнього всебічного розвитку та підготовці до викликів сучасного світу.
Keywords: STEM-освіта; робототехніка; проєктний підхід