Критерії розрізнення приєднувальних конструкцій і споріднених синтаксичних одиниць - Богдан, Валерій Володимирович (Чернівецький національний університет, 2011)
Роботу присвячено порівнянню структурних, семантичних і комунікативно-прагматичних особливостей приєднувальних конструкцій і парцельованих речень на матеріалі різножанрових текстів сучасної англійської, української та російської мов. Запропоновано критерії розрізнення приєднувальної конструкції та парцельованого речення.
The criteria for differentiation of adjoining constructions from congenerous syntactic units
The paper focuses on the comparison of structural, semantic, communicative and pragmatic features of adjoining constructions and parcelled sentences on the material of the texts belonging to different genres in Modern English, Ukrainian and Russian. The criteria for dissociation of the adjoining construction from parcelled sentence are offered.
Keywords: приєднування; приєднувальний сполучниковий засіб; приєднувальна конструкція; базове висловлення; приєднувальна частина; парцельоване речення; adjoining; adjoining conjunction; adjoining construction; base utterance; adjoined part; parcelled sentence