Підприємливість та підприємництво : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для здобувачів освіти ОП Менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу Спеціальність 073 Менеджмент - Сидорченко, Тетяна Федорівна (Запоріжжя : БДПУ, 2025)
Метою навчальної дисципліни є формування у студентів комплексу теоретичних знань та практичних навичок щодо розвитку особистої підприємливості, опанування механізмів створення та успішного ведення власного бізнесу, а також вивчення системи показників для оцінки результативності підприємницької діяльності в сучасних ринкових умовах. Предметом навчальної дисципліни є теоретико-методологічні та практичні аспекти формування підприємницької ініціативи, організаційно-економічні засади створення та функціонування суб'єктів бізнесу, принципи побудови ефективних ділових процесів, що передбачають раціональне використання ресурсів та забезпечення конкурентоспроможності на ринку.