Дизайн одягу : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 н. р. для ОП Середня освіта (Трудове навчання та технології) (група 3Т скор. курс бакалаврату) - Курило, Ольга Юріївна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни «Дизайн одягу» є проєктування комфортного, функціонального, естетичного одягу, формування професійних якостей майбутнього вчителя технологій до методичного керування процесом художньо-естетичного навчання на заняттях. Основними завданнями вивчення дисципліни «Дизайн одягу» є розвиток творчих здібностей, формування практичної готовності до проєктно-технологічної діяльності, виховання загальної трудової культури здобувачів вищої освіти, вмінь професійно використовувати знання з теорії, історії, методики та практики дизайну одягу.
Keywords: дизайн одягу; проєктування; комфортність; функціональність; естетичність