Реалізація міждисциплінарних зв’язків фізики і хімії в шкільному курсі фізики - Трубчаніна, Олена Михайлівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2024)
Метою даної роботи є дослідження та обґрунтування ефективності міждисциплінарних зв’язків між фізикою і хімією при вивченні фізики в старших класах середньої школи. Це включає розробку та впровадження інтегрованих уроків, оцінку їхнього впливу на розуміння учнями природничих наук, розвиток їхніх аналітичних навичок та підвищення мотивації до навчання.
Keywords: Середня школа; міждисциплінарні зв’язки; фізика; природничі науки; аналітичні навички; мотивація до навчання