Психодіагностика : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 навчальний рік для ОПП Психологія - Федорик, Вікторія Володимирівна (БДПУ, Запоріжжя, 2023)
Мета та предмет курсу: формування системи знань щодо психодіагностики як науки і забезпечення теоретичної підготовки майбутніх спеціалістів; формування практичних вмінь проведення психодіагностичного обстеження і забезпечення практичної підготовки майбутніх спеціалістів; сприяння самопізнанню та особистісному розвитку студентів-психологів, формуванню психодіагностичного мислення, активізації творчого потенціалу майбутніх психологів. Завдання курсу: - розширити світоглядний і професійний горизонт здобувачів в результаті ознайомлення з основами психодіагностики як науки; - сформувати у здобувачів уявлення про основні закономірності організації та проведення психодіагностичного обстеження; - ознайомити здобувачів з концептуальними та методичними основами сучасної психодіагностики; - сформувати у здобувачів знання щодо нормативних вимог до психодіагностичних методик; сформувати у здобувачів навички підбору психодіагностичних методик та їх застосування; сформувати у здобувачів навички аналізу специфіки використання тестів, стандартизованих самозвітів та проективних методик.
Keywords: діагностика; діагностичні методи; проективні методики; анкетування; опитування; психодіагностичне обстеження; психодіагностика параметрів особистості