Розвиток здоров’язбережувальної компетентності вчителів хімії в закладах післядипломної освіти - Кочерга, Євгенія Володимирівна (Інститут вищої освіти НАПН України, 2021)
Дисертація є теоретико-експериментальним дослідженням проблеми теорії і методики післядипломної освіти – розвитку здоров’язбережувальної компетентності вчителів хімії при проходженні ними курсів підвищення кваліфікації в закладах післядипломної освіти. На підставі проведеного наукового пошуку надано визначення та розкрито структуру здоров’язбережувальної компетентності вчителів хімії. Теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено дієвість розроблених педагогічних умов розвитку здоров’язбережувальної компетентності вчителів хімії в закладах післядипломної освіти. Результати педагогічного експерименту довели дієвість розроблених педагогічних умов та їх загальний позитивний вплив на якість підвищення кваліфікації вчителів хімії.
Keywords: післядипломна освіта; вчителі хімії; здоров’язбережувальна компетентність; педагогічні умови розвитку здоров’язбережувальної компетентності