Новітня українська література : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік для ОП «Філологія» (магістратура) - Харлан, Ольга Дмитрівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2025)
Метою викладання навчальної дисципліни «Новітня українська література» є засвоєння магістрантами знань про сучасний український літературний процес та художню специфіку окремих літературних феноменів. Основними завданнями вивчення дисципліни «Новітня українська література» є такі: висвітлення провідних тенденцій сучасного українського літературного процесу; розкриття художньої специфіки найпомітніших літературних явищ та творчості окремих авторів; удосконалення навичок самостійної дослідницької роботи з літературознавчими джерелами, включно з електронними; розвиток умінь цілісного аналізу творів сучасної української літератури з точки зору різних теоретичних концепцій.
Keywords: новітня література; постмодернізм; метамодернізм; історична проза; масова література; поезія; драматургія; російсько-українська війна