Роль професійного лідерства в сучасному освітньому середовищі - Кузьмова, Діна (Запоріжжя : БДПУ, 2025)
Дослідження присвячено проблемі вивчення професійного лідерства як складової управління освіти. У роботі досліджено еволюцію поняття «лідерство» в управлінні організаціями, проаналізовано поняття «лідерство» в науково-педагогічній літературі та виявлено особливості лідерства в освітніх організаціях. Розглянуто професійне лідерство як ключовий елемент ефективного управління закладом освіти, досліджено прояв професійного лідерства в педагогічному колективі, розроблено рекомендації щодо використання результатів дослідження в практиці управління закладом загальної середньої освіти.
Keywords: еволюція поняття «лідерство»; управління організаціями; особливості лідерства в освітніх організаціях