Історія української культури : силабус навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік для ОП "Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова)" - Антощак, Марина Миколаївна (БДПУ, 2025)
Дисципліна пропонує концептуальний огляд культурних здобутків українського народу, акцентуючи на визначних пам'ятках музичного та образотворчого мистецтва. Студенти аналізують внесок України у світову культурну скарбницю, розвиваючи вміння інтерпретувати мистецькі твори в контексті історичних епох. Дисципліна забезпечує теоретичну базу для розуміння етнокультурних процесів, що є критично важливим для фахівців галузі «Середня освіта», які поєднують викладання мистецтва та іноземної мови.
Keywords: культурогенез; ментальність; музичний фольклор; мистецькі трансформації; національна самосвідомість; історія мистецтв