Історія України : силабус навчальної дисципліни за 2025-2026 навчальний рік для ОП «Середня освіта (фізика та астрономія)», 1 курс бакалаврського рівня - Золотар, Людмила Миколаївна (БДПУ, 2025)
Курс охоплює ключові віхи історії України, розглядаючи їх через призму інтелектуального та культурного зростання нації. Окрім вивчення державотворчих етапів, студенти знайомляться з розвитком наукової думки та внеском українських вчених у світову скарбницю знань. Дисципліна допомагає майбутнім фахівцям у галузі фізики та астрономії усвідомити роль інтелігенції у процесах національного відродження та підготувати підґрунтя для патріотичного виховання учнів у майбутній педагогічній діяльності.
Keywords: державотворення; національно-визвольна боротьба; соціокультурні процеси; історична пам'ять; незалежність; політичний розвиток; етногенез