Комп’ютерна система навчального моделювання фізичних процесів та явищ DEMO - Межуєв, Віталій Іванович (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті розглядаються теоретичні принципи розробки та використання педагогічних програмних засобів навчання фізики. Головна ідея і результат роботи полягають у визначенні моделювання як вихідного чинника, що пов’язує логіку навчального фізичного пізнання, психолого-педагогічні теорії організації навчально-пізнавальної діяльності учнів та можливі шляхи інтенсифікації навчання на основі використання засобів комп’ютерних технологій. Теоретичні принципи розкриваються на практичних прикладах використання розробленої автором комп’ютерної системи навчального моделювання фізичних процесів та явищ DEMO.
Keywords: засоби навчання фізики навчально-пізнавальна діяльність