Навчально-перцептивне завдання як форма організації сенсорного розвитку молодших школярів - Барбашова, Ірина Анатоліївна (Science and Education a New Dimension. Pedagogy and Psychology, 2017)
У статті розкрито сутність навчально-перцептивного завдання як мінімальної процесуальної одиниці реалізації змісту сенсорного розвитку молодших школярів. Охарактеризовано внутрішню структуру, типологію, етапи реалізації навчально-перцептивних завдань. Обґрунтовано висновок про те, що навчально-перцептивні завдання, впроваджені в площину різних уроків і позаурочних занять, дозволять розробити гнучкі стратегії, тактики й алгоритми вдосконалення чуттєвої сфери учнів, піднести ступінь їхньої активності та самостійності в пізнанні дійсності.
The justification structural-functional model of didactic system touch primary school children