Редагування для журналістів: комп'ютерне редагування : силабус навчальної дисципліни на 2025-2026 навчальний рік Освітня програма «Журналістика» - Рула, Наталія Володимирівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2026)
Метою викладання курсу є формування у здобувачів освіти теоретичних знань і практичних умінь із комп’ютерного редагування журналістських текстів та медіаматеріалів, оволодіння сучасними цифровими інструментами підготовки, опрацювання й випуску медіаконтенту, а також розвиток навичок редакторського аналізу тексту в цифровому середовищі.
Keywords: журналістика; медіа; діаграма; комп’ютерне редагування; рецензування електронного тексту; комп’ютеризований переклад