Вступ до спеціальності : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 навчальний рік - Горецька, Олена Віталіївна (БДПУ, 2024)
Мета та предмет курсу: розкрити здобувачам вищої освіти перспективи і шляхи оволодіння професійною діяльністю практичного психолога; сприяти підготовці першокурсників до психологічної практики; особистісному зростанню та професійному становленню як майбутніх практичних психологів. Основними завданнями вивчення навчальної дисципліни є: формування у здобувачів вищої освіти загального уявлення про зміст, характер і специфіку їхньої майбутньої професійної діяльності; ознайомлення зі змістом професійної та особистісної підготовки практичного психолога; ознайомлення зі змістом діяльності практичного психолога, зокрема з такими основними її видами як психологічна просвіта, психологічна профілактика, психодіагностика, психокорекція, психологічне консультування; виявлення особливостей діяльності практичного психолога в різних професійних сферах; розкриття морально-етичних принципів діяльності практичного психолога; ознайомлення з кваліфікаційними вимогами, правами та обов’язками практичного психолога; сприяння формуванню професійної спрямованості особистості майбутнього практичного психолога, розвитку його загальної культури та ерудиції.
Keywords: психологія; психолог; особистісні; професійні якості психолога; практична психологія; етичний кодекс психолога