Бердянськ та бердянці : силабус навчальної дисципліни 2025-2026 навчальний рік для ОП Середня освіта (історія та правознавство) - Константінова, Вікторія Миколаївна (БДПУ, 2025)
Курс присвячений вивченню міста Бердянськ як історико-культурного та соціального феномену, а також формуванню цілісного уявлення про його розвиток у різні історичні періоди. Розглядаються ключові етапи становлення міста, особливості його міської культури, соціокультурна динаміка та економічні трансформації. Особлива увага приділяється бердянцям як носіям локальної ідентичності та соціальної пам’яті. Курс дозволяє осмислити роль міста в регіональному контексті та сучасні процеси його розвитку.
Keywords: Бердянськ; бердянці; локальна історія; міська культура; регіональні студії