Функціювання еритажної мови українських емігрантів у Німеччині: огляд проблеми - Загороднова, Вікторія Федорівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2020)
Деякі українці живуть за кордоном вже протягом декількох поколінь і до сьогодні зберегли свою мову і культуру. Проте за цей час їхня рідна мова зазнала змін і деформацій. Особливий інтерес викликає успадкована українська мова другого, третього поколінь емігрантів, оскільки засвоєння її проходить в умовах обмеженого україномовного середовища.
Keywords: за кордоном; емігранти; еритражна мова; еритажні носії; білінгви; двомовне навчання дітей