Цивільне та сімейне право : силабус навчальної дисципліни для 2 курсу - Дудорова, Катерина Борисівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
Метою є підготовка бакалаврів зі спеціальності «Право» для роботи у практичній сфері. Викладання дисципліни передбачає, що здобувач повинен отримати та засвоїти загальновизнані в юридичній доктрині і практиці цивілістичні постулати, вміти самостійно аналізувати їх законодавче оформлення, оволодіти навичками практичного застосування цивільно-правових засобів. Предметом вивчення навчальної дисципліни є норми цивільного права, що регулюють особисті немайнові та майнові відносини (цивільні відносини); практика застосування норм цивільного права; основні положення цивільно-правової доктрини.
Keywords: авторське право; заповіт; майнові права; особисті немайнові права; патентне право; позовна давність; представництво і довіреність