Особливості художньої модифікації роману “Дон Кіхот” у творах М. Йогансена та Г. К. Честертона - Школа, Ірина Вікторівна (Видавничий дім Дмитра Бураго, 2010)
У статті розглядаються особливості рецепції роману «Дон Кіхот» М. Сервантеса у «Подорожі…» М. Йогансена та «Поверненні Дон Кіхота» Г.К. Честертона. Відзначаються типологічні паралелі між творами українського та англійського письменників
The article deals with the analysis of the M. Cervantes’ novel «Don Quixote» reception in M. Yogansen’s «Traveling…» and G.K. Chesterton’s «The Return of Don Quixote».
Keywords: модифікація; роман; рецепція; образ; мотив; transformation; reception; image; novel; khronotop; motive