Виховання естетичних почуттів дітей дошкільного віку засобами сучасного мистецтва - Стєніна, Марина (БДПУ, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню виховання естетичних почуттів дітей дошкільного віку засобами сучасного мистецтва. У роботі розкрито теоретичні засади формування естетичних почуттів, визначено роль музики, казки, танцювального та декоративно-прикладного мистецтва у розвитку емоційно-чуттєвої сфери дошкільників. Представлено результати експериментального дослідження, які підтверджують позитивний вплив використання сучасного мистецтва на формування естетичного сприймання, смаку та творчої активності дітей. Запропоновано педагогічні умови та методичні рекомендації для вихователів щодо організації роботи з мистецтвом у закладі дошкільної освіти.
Keywords: виховання естетичних почуттів; діти дошкільного віку; засоби сучасного мистецтва; роль музики; казки; танцювального та декоративно-прикладного мистецтва