Психолого-педагогічна діагностика в спеціальній освіті : силабус навчальної дисципліни на 2023-2024 навчальний рік - Сизко, Ганна Іванівна (БДПУ, 2023)
Метою викладання навчальної дисципліни «Психолого-педагогічна діагностика в спеціальній освіті» є розкриття механізмів психолого-педагогічної діагностики осіб з особливими потребами; оволодіння системою знань про методи і методики психолого-педагогічної діагностики; успішне застосування отриманих знань на практиці; озброєння здобувачів І (бакалаврського) рівня вищої освіти знаннями про нормативно-правові, етичні та організаційнометодичні аспекти діагностичної діяльності фахівців закладів спеціальної, інклюзивної освіти та ІРЦ; формування мотиваційної готовності до майбутньої діяльності корекційного педагога та спеціального психолога. Основними завданнями вивчення дисципліни «Психолого-педагогічна діагностика в спеціальній освіті» є: - вивчення науково-методичних основ психолого-педагогічної діагностики осіб з особливими потребами; - актуалізація теоретичних і практичних знань здобувачів І (бакалаврського) рівня вищої освіти з області загальної, спеціальної психології, невропатології та патопсихології для оцінки структури порушень розвитку дитини; - опанування процедурою застосування діагностичного інструментарію в практичній діяльності; - активізація особистісного та творчого потенціалу майбутнього корекційного педагога та спеціального психолога.