Дослідження джерел фінансування малого та середнього бізнесу Польщі - Кочегарова, Марина (Запоріжжя : БДПУ, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню ключових аспектів функціонування та фінансування малого і середнього підприємництва (МСП) з акцентом на аналізі джерел і методів, які забезпечують стійкий розвиток та конкурентоспроможність підприємств. Об’єктом дослідження є сектор МСП як важливий елемент економіки, що сприяє формуванню ринку праці, регіональній стабільності та залученню інвестицій. У роботі розглянуто фінансування МСП у місті Дембице, яке базується на поєднанні власного капіталу, банківських кредитів, грантів Європейського Союзу та сучасних інструментів, таких як краудфандинг. Визначено основні бар’єри доступу до фінансування та запропоновано шляхи їх подолання через розвиток фінансової грамотності підприємців і підтримку з боку місцевих органів влади. Робота містить рекомендації для оптимізації використання фінансових ресурсів та підвищення доступності зовнішнього капіталу. Отримані результати можуть бути використані для стимулювання розвитку МСП у регіональному та європейському контекстах.
Keywords: малий і середній бізнес; фінансування; джерело; власний капітал; залучений капітал; анкетування; Польща