Фрагмент хореографічної вистави на основі документального фільму «Маріуполь. Невтрачена надія» - Кучерук, Марія (Бердянський державний педагогічний університет, 2023)
У кваліфікаційній роботі (творчому проєкті) проаналізовано й узагальнено наявний у педагогічній та мистецтвознавчій літературі матеріал з досліджуваної проблеми, розкрито досвід впроваджень хореографічних інновацій видатними постатями сучасної хореографії минулого та сучасності та наведено приклади поєднання хореографії з різними видами мистецтв та новітніми технологіями. На основі авторської анкети виявлено інтерес студентів-хореографів до окресленої проблематики та можливостей її сценічного втілення. Розроблено сценарно-композиційний план з детальним описом всіх етапів балетмейстерської діяльності і створено на його основі фрагмент мистецького продукту на основі поєднання хореографії та документального фільму «Маріуполь. Невтрачена надія» (практична частина) на учнях 10-х класів в міжнародній українській школі м. Клайпеда (Литва).
Keywords: хореографічна інновація; синтез мистецтв; сучасна хореографія; кінематограф; сценарно-композиційний план