Розвиток артистизму і творчого потенціалу молодших школярів як домінанта професійної майстерності вчителя мистецьких дисциплін - Бурназова, Віра Володимирівна (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті досліджується педагогічна майстерність педагога. Визначається роль театральної діяльності і її вплив на розвиток особистості молодших школярів. Пропонуються різні дефініції педагогічної майстерності та артистизму. Розглядається театралізація як співтворчість учня і вчителя, а також як домінанта розвитку уяви, творчої активності школярів, що дозволяє реалізувати їх креативно-творчі, художньо-естетичні можливості.
Keywords: педагогічна майстерність; педагог-майстер; вдосконалення професійної майстерності педагога; артистизм; артистична культура молодших школярів