Психолого-педагогічні аспекти професійної діяльності майбутнього вчителя початкових класів в умовах цифровізації освіти - Мухіна, Тетяна Євгеніївна; Малофєєва, Ольга (Запоріжжя : БДПУ, 2025)
У статті досліджується вплив цифрових технологій на сучасний освітній процес у початковій школі, зокрема в контексті трансформації професійної діяльності майбутніх учителів. Розкрито важливість оволодіння педагогами цифровими інструментами та усвідомлення ними психологічних і когнітивних змін, що супроводжують цифровізацію навчання. Проаналізовано актуальні наукові підходи до розробки ефективних педагогічних стратегій та методик використання цифрових технологій. Наголошено на необхідності комплексного підходу до підготовки майбутніх учителів початкових класів, що включає як технічні, так і психолого-педагогічні аспекти цифрової трансформації освіти.
Keywords: Цифрові технології; початкова школа; майбутні вчителі; психолого-педагогічні аспекти; педагогічні стратегії; когнітивний розвиток