Жанр літературної казки у творчості В. Крапивіна - Зубенко, О. А. (Бердянський державний педагогічний університет, 2015)
У статті досліджуються особливості жанру літературної казки у творчості В. Крапивіна. Розкривається специфіка творів письменника, які поєднують у собі ознаки фольклорної казки та реалістичних жанрів художньої літератури кінця ХХ століття (повісті, роману). Визначено жанрово-стильові домінанти казок В. Крапивіна.
Keywords: жанр; літературна казка; повість-казка; фантастика; двосвіття