Використання фуд-арт дизайну як засобу розвитку дітей старшого дошкільного віку в інклюзивній групі - Семеняко, Юлія Борисівна; Єськова, Анастасія (БДПУ, 2025)
У статті розглядається використання фуд-арт дизайну як інноваційного засобу розвитку дітей старшого дошкільного віку в інклюзивних групах. Обґрунтовано його ефективність у формуванні дрібної моторики, мовлення, емоційної стабільності, креативного мислення та сенсорного сприйняття. Фуд-арт представлено як інтегративну форму художньої діяльності, що поєднує елементи образотворчого мистецтва, кулінарії та арт-терапії. Авторка визначає психолого-педагогічні умови впровадження фуд-арту у дошкільну освіту, зокрема організацію розвивального середовища, спеціальні заняття та індивідуальну роботу з дітьми з ООП.
Using food art design as a means of developing older preschool children in an inclusive group
Keywords: фуд-арт дизайн; дошкільна освіта; розвиток дрібної моторики; мовленнєвий розвиток; сенсорика; креативність; образотворча діяльність; психоемоційний стан; діти з особливими освітніми потребами