Особливості мови політики як основного засобу політичної технології - Турчак, Олена (Бердянський державний педагогічний університет, 2016)
У статті досліджуються особливості мови політики. Визначаються зв'язки політичної мови із загальновживаним словниковим складом. Зазначається, що на периферії мови політики перебуває лексика, запозичена з різних сфер культури та в різних верств населення, яка використовується з метою агітації. Установлено, що порівняно високий відсоток вживання мають арготизми, які переважно використовуються в політичній полеміці. Сталі словосполучення, тобто фразеологізми, теж характеризуються високою частотністю відтворення в політичній мові. Щоправда, на відміну від загальномовних фразеологічних зворотів політичні фразеологізми виконують семантичну функцію, а не стилістичну.
Keywords: мова політики; політична мова; арготизм; політичний фразеологізм; система комунікативних засобів