Практикум вокально-хорової підготовки : силабус навчальної дисципліни на 2024–2025 навчальний рік, ОПП Середня освіта (музичне мистецтво та англійська мова), 2 к. - Григор'єва, Вікторія Вікторівна (БДПУ, 2024)
Мета навчальної дисципліни - удосконалювати вміння та навички здобувачів, майбутніх вчителів музики в організації та проведенні вокально-хорової роботи у ЗЗСО; оволодіння знаннями з основ академічного вокалу, що дозволяє використовувати співацький голос як головний інструмент педагогічної техніки майбутнього вчителя музичного мистецтва; сформувати визначені програмні компетентності; сприяти всебічному розвитку музичних здібностей, творчої ініціативи й уяви, образної мови, музичного мислення, артистизму; виховувати музичний смак та любов до хорового мистецтва у т.ч. творів композиторів регіонального значення (Запорізький край, Північне Приазов’я); формувати особистість музиканта-педагога, його професійну ерудицію.
Keywords: стрій; ансамбль; звукоутворення; диригентська схема; амплітуда; хорова партитура; виконавська воля